вторник, 8 юли 2008 г.

Любовта ако не е сляпа, значи е заслепена

Той забелязва твърде много красиви лица


Любовта е сляпа, твърди Шекспир. Сега изглежда че има голяма доза истина в думите на твореца.

Изследователи са открили, че хора, които са влюбени, обръщат по-малко визуално внимание на привлекателни хора от другия пол.

Джон Манер от Държавния университет на Флорида в Талахаси и негови колеги са направили проучване между 57 студента в хетеросексуални връзки да напишат съчинения за моменти когато са се чувствали изключително влюбени в техния партньор. Други 56 студенти е трябвало да напишат съчинения за случаи когато са се чувствали изключително щастливи.

След това студентите са разглеждали по 60 снимки с паузи от 500 микросекунди, които са включвали еднакъв брой привлекателни мъже, привлекателни жени, средно изглеждащи мъже и средно изглеждащи жени.

Когато лицата са изчезвали от екрана, квадрат или кръг се е появявал на произволно място на екрана. Студентите е трябвало възможно най-бързо да разпознаят обекта — като мярка за визуалното внимание на подсъзнателно ниво.

Студентите, заети с мисли за любовта са откривали доста по-бързо предметите след разглеждане на привлекателно лице от противоположния пол, сравнето с тези, които са писали за щастието... (цялата новина)

И какво излиза. Прави са жените, толкова да се мусят, когато заглеждаме прелестни създания от нежния пол. Показваме, че не сме особено влюбени ;-)

То си има лек, бе момичета, дръжте ни влюбени нонстоп. Глезете ни.

Купи си една отлична книга от тук!


снимка

2 коментара:

Анонимен каза...

500 микросекунди са половин хилядна - кво ще видят за 0.0005 секунди?

Комитата каза...

И на мен ми се струва странно, но така е в оригинала.