неделя, 13 юли 2008 г.

Колко е важно да бъдеш позитивен

картинка - anelia.net
...Времето е относително. Животът със сигурност е илюзия. Има дни, които са дълги като седмици, има седмици, които отлитат като секунди.

Това, което има значение е, как употребяваме времето, което ни е определено. Ако се опитваме да бъдем мили, да работим по вътрешния си интегритет, да практикуваме справедливостта и да създаваме мир, значи правим правилното нещо. Повечето хора го правят. Но някои не. Човешката природа може да бъде шокираща. Хората лъжат, мамят и крадат. Някои убиват, изнасилват и тормозят другите. Ако човешкият мозък може да го измисли, значи ще се намери някой да го направи.

Но наистина, вярвам, че повечето хора са добри и честни. Повечето са горди с живота, който живеят. Вместо да бъдем шокирани от злото, което правят другите, може би е по-добра идея да се фокусираме в по-добрите неща, които хората правят. Във всяка криза ще видите и най-доброто и най-лошото в човешката природа.

Аз избирам да забелязвам доброто и да се фокусирам върху това колко добри и щедри могат да бъдат хората. През юни тук във Уисконсин, ние видяхме доброто под формата на хиляди тинейджъри, които пълнеха чували с пясък и хора, които останаха без дом, за да помагат на другите да спасяват домовете си. Ето това заслужава нашето внимание...

Писателката Mary Friedel-Hunt разсъждава върху важността на това да бъдеш позитивен, дори и в най-тежки ситуации, като скорошните наводнения в нейния роден Уисконсин.

1 коментар:

petervanev каза...

Подкрепям с двете ръце!

Трудно е обаче да не се поддаваш на отрицателни емоции, но пък си струва да опитваш...